Thursday, July 19, 2012

Chiftele de peste


Chiftele de peste

Ingrediente:

500 g  fileu
2 cartofi mari
1 ou
1 ceapa tocata fin
sare
piper
1 lingurita suc de lamaie
patrunjel verde tocat
ulei


Mod de preparare:

Se fierbe pestele si cartofii aproximativ 20 min. Se scurg de apa. Se amesteca mixind bine pestele, cartofii, ceapa, patrunjelul, oul, sarea, piperul  Se fac bile care se prajesc in uleiul incins pe ambele parti.

Chiftele de pui


Chiftele de pui

Ingrediente:

500 g carne pui
1 morcov
2 cartofi 
2 catei de usturoi
1 ou
4 linguri pesmet
2 fire de patrunjel
2 fire de marar
1 lingura bulion
sare
piper


Mod de preparare:

Carnea se toaca. Morcovul si cartoful se rad si apoi se scurg bine de zeama. Se piseaza usturoiul si se toaca marunt verdeata. Se amesteca apoi toate ingredientele.


Condimente se pun dupa gustul fiecaruia: sare, vegeta, piper, boia . In cazul in care compozitia a iesit prea moale mai adaugam pesmet. Ne udam mainile cu apa si formam apoi mici chiftelute pe care le prajim in ulei incins.

Wednesday, July 11, 2012

Chiftelute cu sos

Chiftelute cu sos

1kg carne tocata
 2 oua
 1 cartof
 1 morcov
 1  ceapa
 1 legatura patrunjel
 2 linguri faina alba
 1 lingurita sare
 200 ml ulei pentru prajit

 Pentru sos :250 ml bulion ,1 ceapa verde , piper, sare, busuioc,  100 ml ulei ,100 grame faina  ,1 litru apa


 Mod de preparare:


Se dau prin razatoare cartoful, morcovul, se toaca ceapa si patrunjelul si se amesteca intr-un bol cu carnea tocata, ouale, faina si sare. Pentru modelare se vor umezi mainile cu apa. Se prajesc in ulei incins, pe ambele parti.

Se pune uleiul si ceapa verde intr- o cratita si se incinge. Separat se amesteca intr-un vas bulionul cu apa si cu condimentele, dupa care se toarna in cratita cu ulei. Cand incepe sa fiarba se va amesteca cateva minute, dupa care se adauga faina treptat amestecand continuu pana ce sosul se ingroasa putin. Se aseaza chiftelutele in cratita cu sos si se lasa pe foc pana cand incepe sa fiarba.