Wednesday, July 11, 2012

Chiftelute cu sos

Chiftelute cu sos

1kg carne tocata
 2 oua
 1 cartof
 1 morcov
 1  ceapa
 1 legatura patrunjel
 2 linguri faina alba
 1 lingurita sare
 200 ml ulei pentru prajit

 Pentru sos :250 ml bulion ,1 ceapa verde , piper, sare, busuioc,  100 ml ulei ,100 grame faina  ,1 litru apa


 Mod de preparare:


Se dau prin razatoare cartoful, morcovul, se toaca ceapa si patrunjelul si se amesteca intr-un bol cu carnea tocata, ouale, faina si sare. Pentru modelare se vor umezi mainile cu apa. Se prajesc in ulei incins, pe ambele parti.

Se pune uleiul si ceapa verde intr- o cratita si se incinge. Separat se amesteca intr-un vas bulionul cu apa si cu condimentele, dupa care se toarna in cratita cu ulei. Cand incepe sa fiarba se va amesteca cateva minute, dupa care se adauga faina treptat amestecand continuu pana ce sosul se ingroasa putin. Se aseaza chiftelutele in cratita cu sos si se lasa pe foc pana cand incepe sa fiarba.